primul zbor cu avionul

Nu trebuie să ai emoţii la primul zbor cu avionul!

Este evident că exista un procent mai mare de oameni care încă nu au trecut prin experienţa primului zbor cu avionul, sfaturi despre acest tip de călătorie găsindu-se peste tot. De aceea aş vrea să menţionez că în lumea actuală, zborul cu avionul a devenit aproape o banalitate, existând aceleaşi pericole ca şi în cazul mersului cu bicicleta, cu maşina sau cu trenul. Aş adăuga că poate există o probabilitate mai mare să te lovească un şofer incapabil, inconştient sau în stare de ebrietate, pe trecerea de pietoni, decât să ţi se întâmple ceva atunci când zbori prima dată cu avionul.

Nu consider periculos primul zbor cu avionul

Aş face o simplă observaţie: care tip de accidente sunt mai des mediatizate? Cele cu maşina sau cele cu avionul? Răspunsul este unul foarte evident: nu este vorba despre accidente cu avioane. În cel mai rău caz auzi că s-a întârziat un zbor, că a aterizat mai greu, că s-a întamplat ceva la un motor sau la o aripă, însă accidente grave, cu prăbuşiri sau decedaţi, sunt foarte rare. Consider că e un aspect ce trebuie avut în vedere de către cei care trăiesc spaima de a zbura prima dată cu avionul.
Tehnica a evoluat foarte mult, astfel încât diversele defecţiuni pot fi repede remediate, se poate interveni rapid. Stewardesele sunt foarte bine pregătite şi te pot sprijini pe parcursul zborului, ele pot fi chemate printr-o simplă apăsare de buton, la nevoie. Piloţii sunt oameni foarte inteligenţi, extrem de bine pregătiţi atât din punct de vedere profesional cât şi psihic, astfel încât să poată face faţă oricărei situaţii de urgenţă.

Nu îţi face griji în privinţa primului zbor cu avionul

Grija zborului, a aparatului de zbor, nu este a ta, a celui care efectuezi primul zbor cu avionul, sfaturi putând primi în această privinţă şi din partea personalului avionului. Tot ceea ce poţi să faci, în afară de a fi punctual, de a respecta regulile de zbor, de transport al bagajului, este să fii relaxat şi să te bucuri de experienţă. Chiar nu are rost să îţi creezi o stare tensionată din cauza unor pericole inexistente, create doar în mintea ta.
Pe parcursul călătoriei pentru prima dată cu avionul, poţi să schiţezi un plan cu ceea ce urmează să vizitezi, să ai descarcate pe laptop informaţii despre obiectivele din traseul intenţionat şi să le studiezi, astfel încât atenţia să fie distrasă spre ceva ce îţi face plăcere să studiezi.